GŐZFÜRDŐ  / SWEDANA A LÉLEKZŐBEN

Mi a gőzfürdő jelentősége, mit jelent a swedana?

A swedana jelentése: gőzölés, melegítés. Ez egy ismert ayurvédikus eljárás, melyet általában masszázsok után használjuk, ugyanis az olajos masszázsok alatt a méreganyagok kioldódnak a szövetekből, majd a gőz hatására folyékonnyá válnak így a bőrön keresztül hatékonyabban távoznak el a szervezetből.

Milyen eljárás a Swedana?

Más eljárásokhoz hasonlóan (pl. masszázs), illetve azokat kiegészítve támogatja az anyagcserével kapcsolatos folyamatokat a testben. Mindaz, amit a masszázs során felállítottunk, kioldottunk, azok a meleg gőz hatására cseppfolyóssá válnak, s segítik a  szövetekből való eltávozást és a testből történő kiürítést.

Hogyan lehetséges ez? A melegítés hatására a kapillárisok kitágulnak, javítva ezzel a vérkeringés. A jobb keringés hozzásegít, hogy a felesleges anyagok, mérgek távozzanak, illetve a használt gyógynövények hatóanyaga a bőrön keresztül felvevődjön.

Mik a gőzölés/ swedana előnyei?

 • Segíti a méreganyagok távozását a bőrön keresztül.
 • Javítja a vérkeringést.
 • Csökkenti a merevséget.
 • Javítja az emésztést.
 • Javítja a nyirokkeringést.
 • Támogatja a fogyást.
 • Megnyugtatja az elmét.

Milyen gyógynövényeket használhatunk?

Elsősorban a vérkeringére ható gyógynövényeket: eucalyptus, zsálya, fahéj, kámfor, gyömbér vagy kálmosgökér És egyéb speciális ayurvédikus gyógynövény komplexumokat a vata csökkentésére. A gyógynövényeket mindig természetgyógyász, ayurvédikus orvos ajánlásával határozzuk meg!

A gőzölés, swedana kontraindikációi:

 • Várandósság
 • Hasmenés, gyomorrontás , fertőző bőrbetegség, erőteljes égő bőrirritáció
 • Égés
 • Kimerültség, gyengeség
 • Traumatikus sérülések
 • Súlyos húgyúti elváltozások, akut gyulladás a szervezetben
 • Lázas állapot
 • Alkohol- és/vagy drog befolyásoltság

A Swedana terápia csodálatos egészségügyi előnyeiről részletesebben:

Eltávolítja a toxinokat

A swedana izzadást vált ki, segít a szervezetnek eltávolítani a bőrön keresztül a méreganyagokat és a szennyeződéseket. Ez a méregtelenítési folyamat mélyen megtisztítja a testet, támogatja az általános egészséget.

Javítja a keringést

A Swedana során keletkező hő kitágítja az ereket és fokozza a véráramlást. Ez a javított keringés elősegíti az oxigén és a tápanyagok hatékony eloszlását a szervezetben.

Csökkenti a mozgásszervi fájdalmakat

Enyhíti a mozgásszervi problémákat, például az izommerevséget, ízületi fájdalmakat, ízületi gyulladást és izomgörcsöket. Segít ellazítani az izmokat és csökkenti a gyulladást.

Csökkenti a stresszt

A gőzölés során használt meleg és az aromás gyógynövények elősegítik az ellazulást, csökkentik a stresszt  és megnyugtatják az elmét. A terápia fiatalító hatással lehet az idegrendszerre, oldja a feszültséget és a szorongást.

Fokozza az emésztést

A Swedana serkenti az emésztési tüzet (Agni), elősegítve az emésztést és az anyagcserét . Ez a tápanyagok jobb felszívódásához és a nem hasznosítható összetevők hatékony eltávolításához vezethet.

Kezeli a fájdalmat

Hatékonyan kezeli a különböző típusú fájdalmakat, beleértve a fejfájást, a hátfájást, a menstruációs görcsöket és a neuropátiás fájdalmakat. A terápia hője és gyógynövényei segítenek enyhíteni a fájdalmat és a kényelmetlenséget.

Növeli a bőr egészségét

Az indukált izzadás megtisztítja a bőrt, elősegíti az egészséges arcszínt és a ragyogó ragyogást. Segít olyan bőrbetegségek kezelésében, mint a pattanások és a kiütések.

A Swedana tehát egy hatékony ájurvédikus eszköz a holisztikus jólét elősegítésére.
Jogi nyilatkozat:

Az itt közölt tartalom csak tájékoztató jellegű. Ez az írás nem helyettesíti az orvosi tanácsokat, diagnózist vagy kezelést! A szakképzett ájurvédikus orvossal, természetgyógyásszal való konzultáció elengedhetetlen az egyéni igények és egészségügyi feltételek alapján legmegfelelőbb kezelés kiválasztásához!

Mindig kérje ki szakképzett orvos, természetgyógyász tanácsát, ha bármilyen kérdése vagy aggálya van egy egészségügyi állapottal kapcsolatban.

Ára: 2000 Ft/ alkalom