A baba-mama jóga foglalkozások célja a szülés utáni regenerációtól kezdve a babával való kapcsolódás erősítésén át, hogy gyermekünknek segítsünk megtanulni ellazulni, harmónikus állapotba kerülni. Szintén jó lehetőség hogy a későbbiekben a gyermekkel megtapasztalhassa a mozgás örömét. Nem utolsó sorban a jógázás kedvezően hat az egészségünkre, hangulatunkra és egy jó lehetőség értékes időt együtt tölteni gyermekünkkel.
A foglalkozás alapja a klasszikus hatha jóga gyakorlatok alapján lett kidolgozva kisbabák anyukák számára. Mindez nem azt jelenti, hogy az apákat kizárnánk a gyakorlás öröméből, hiszen ezek a gyakorlatok nemtől függetlenül végezhetők.

A babás jóga előnyei
Egy rövid gyakorlás során a babának egy kis testi aktivitást nyújtunk
Gyermekünk nyugodtabb lesz.
A baba szervezetére, különösen az idegrendszerére és az emésztésére kedvező hatással van.
A babás jóga segíti egymás megismerését.
A jóga gyógyítja a szülési/születési traumát.
A baba azáltal, hogy szülei megkülönböztetett módon figyelnek rá, megtanul együttműködni másokkal és aktívan játszani.
Segíti szervezetünket a kismama és szülés állapotából visszaállítani az eredeti állapotba: különös tekintettel a medence és csípő területének, gátizmunknak van szüksége regenerációra. Újra felépítjük a hasfal tartóizmait. A gyermek gondozásából adódó helytelen testtartások okozta derék és hátfájás megszüntetésén dolgozunk.
Az ellazulás a szülő számára is segítség, hogy sikeresen küzdjön meg a szülés utáni regeneráció, gyermeknevelés kezdeti nehézségeivel.

A gyakorlás során gyermekeddel bármikor bekapcsolódhatsz, kiléphetsz a foglalkozásból. Ha sír, felveszed, megszoptatod, elringatod, ha megnyugodott, visszatérsz a gyakorlásba. Ha fáradtnak érzed magadat, csak pihensz, majd.

Az órák felépítése (60 perc):
• Ráhangolódás
• Bemelegítés, masszázs
• Ászanák (testtartások)
• Légzőgyakorlat
• Relaxáció

Oktató: Törös Krisztina

2017 Yoga Alliance által elismert okleveles hatha jóga oktató
2019 Yoga Alliance által elismert okleveles gyermekjóga oktató
frissítő-relaxáló- és ajurvédikus masszőr
13 éves jóga tapasztalat, 3 gyermek édesanyja