Amikor először kaptam ayurvédikus masszázst, rögtön tudtam, hogy ez lesz a kedvencem, annyira más volt ez az előtte megtapasztaltakhoz képest.

Az ayurvéda egy ősi indiai tudás, melynek gyökerei többezer éves múltra tekintenek vissza. A szó jelentése, az élet tudománya. Célja – többek között – hogy segítse az embereket megtalálni ÖNMAGUKat, a saját EGYSÉGüket, harmóniájukat. Ehhez különféle eszközöket alkalmaz. Embertípusonként fogalmaz meg ajánlásokat a táplálkozástól a mozgáson, testápoláson át a szellemi fejlődésig sok területet felölelve.

Az ayurvédikus masszázs e komplex rendszer egy fontos eleme, mely elősegíti a test, a lélek harmonizálását, az egészség megőrzését, illetve hathatós segítséget nyújt bizonyos testi, lelki tünetek enyhítésében, megszüntetésében.

Nagyon fontos a masszázs preventív alkalmazása, mielőtt még komoly fizikai, lelki tüneteink lennének. Az ayurvédikus masszázs segítségével a már kialakult tünetek enyhítésén kívül a kiváltó okot is kezelhetjük.

Miért pont az ayurvédikus masszázs?

A masszázs különlegességét és komplexitását az adja, hogy minden kezelés egyedi, személyre szóló. Az első alkalommal meghatározzuk a vendég prakrutiját, személyes jellemzőit. Lényegében a test külseje, működése, néhány lelki jellemző figyelembevételével alakul ki egy kép a kliens állapotáról. Ez alapján választom ki a számára, az ő aktuális problémájára leginkább segítséget nyújtó kezelést, illetve a kezeléshez használt olaj (esetleg gyógynövények) típusát.

Az ayurvédikus masszázs jellemzően simító, dörzsölő mozdulatokkal dolgozik, a hatóanyagok (pl. olaj) bőrbe való dörzsölésével fejti ki jótékony hatását.

A kezeléseket rövid meleg gőzfürdővel (swedana) zárjuk. A gőzölés segítségével a doshák túl- vagy alulműködése okozta méreganyagok felhalmozódását cseppfolyósítjuk, megkönnyítve azok távozását a szervezetünkből.

Az ayurvédikus masszázson belül többféle kezelést kínálok. A kezelések nagy része meleg olajjal történik, de akad közte gyógynövényes, vagy éppen rizses batyus kezelés is. A kezelésekről  részletes leírást olvashatnak az aloldalakon.

Az általam használt olajok az ayurvédikus gyógyításban használt, elismert kiváló minőségű bioolajok.

A gyógynövények egy része a saját kertemben termesztett bionövények, más részét igyekszem gyógyszertárban, vagy gyógynövény szaküzletben beszerezni.