Az utóbbi évtizedben sajnos már közismert tény, hogy a modern társadalmunk rohanó, stresszes életmódjából egyenesen következik a testi-lelki egyensúlyunk elvesztése. A kevés testmozgás, a helytelen testtartás és az egyoldalú fizikai megterhelés mind-mind keményen próbára teszik izomzatunkat.

A relax masszázs összetett masszázs technika, mely ötvözi a svédmasszázs, az ajurvédikus masszázs elemeit ,megteremtve a lehetőséget mind a mentális feltöltődése, mind a fizikális ellazulásra.

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat, mégis nagyon fontos, hiszen napjainkban a stressz egyre több panaszt és betegséget vált ki.

A masszázsterápia nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem csodálatos hatást fejt ki az idegrendszerre is. A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

A nyak és vállizmok tartós feszülése gátolja az agy vérellátását, ami a szellemi funkciók gyengülését, depressziót, fáradékonyságot eredményez.

 

Az alábbi panaszok esetén érdemes ezt a kezelést választanod:

– stressz

– gyenge koncentrálóképesség

– ingerlékenység, harag

– elégtelen alvás, kimerültség

szorongás, depresszió

– fej-, hát- és nyakfájás

-szem túlterhelés stb.